Flori si bucurie de Sfantul Ion
La multi ani, Ioane! La multi ani, Ioana! Astazi este ziua ta si noi ne-am gandit sa ti-o facem cat mai frumoasa si senina! Iti uram ca toate zilele sa-ti fie fericite, ca acest nou an sa-ti aduca noroc si dorinte implinite! Ziua de 7 ianuarie este o sarbatoare speciala, tinuta cu sfintenie din mosi stramosi. Este ziua Sfantului Ioan Botezatorul, dar si o zi plina de evenimente in traditia romaneasca.
De ce e bine sa daruim flori de Sfantul Ion?
In tara noastra, in jur de doua milioane de romani isi serbeaza onomastica pe 7 ianuarie! Asa ca vom avea grija ca florile si urarile noastre sa ajunga negresit la Ioana, Ionela, Nela si Ionelia, dar si la Ioan, Ion, Ionut, Ionel si Nelu. Pe langa toate urarile de sanatate, spor, bani multi si fericire, nu uita sa-ti personalizezi gandul cu un buchet special, asa cum ti-l doresti pentru cel sarbatorit.
Aceasta zi speciala ne-a inspirat si pe noi sa alegem buchetele deosebite, potrivite unei vizite sau unei surprize la care nimeni nu s-ar astepta: livrarea gratuita oriunde in Bucuresti de catre curierul nostru! Ti-am dat o idee buna, nu-i asa? Iata recomandarile noastre de buchete de Sfantul Ion:
- Buchetul de 7 trandafiri albi alesi si ambalati cu mare grija si pricepere de florarii nostri. Un buchet rafinat prin simplitatea sa, potrivit pentru Ioana cea speciala din viata ta, fie ea mama, iubita sau prietena.
- Buchetul de crini albi si trandafiri roz, o combinatie plina de delicatete si caldura, un altfel de a spune "Zile senine si fericire!"
- Cosul cu trandafiri galbeni si roz pentru un strop de culoare si vitalitate, un aranjament floral cu chef de topit zapada si de adus primavara!
- Orhideea galbena, cadoul preferat al iubitorilor de plante de interior! Orhideea, prin eleganta si gingasia ei, va aduce, pe tot parcursul anului, un strop de caldura in casa.
Ce se intampla pe 7 ianuarie? Traditii si obiceiuri stravechi
In unele parti ale tarii, pe data de 7 ianuarie are loc Cumetria Femeilor, sau Ziua Femeilor in traditia populara. In aceasta zi, femeile, in special cele casatorite de curand, se adunau intr-o casa si chefuiau practic, dansau si petreceau fara soti! Ziua de 7 ianuarie era considerata ziua in care femeile nu mai sunt nevoite sa-si indeplineasca datoriile zilnice fata de casa si alti membrii ai familiei, nu erau nevoite sa gateasca sau sa faca curatenie. Petrecerea mai purta si numele de Tontoroiul Femeilor.
Daca te intrebi cine trebuia, totusi, sa faca munca de acasa, ei bine, toate responsabilitatile erau lasate pe mana barbatilor sau a femeilor batrane. Cumetria femeilor era, de fapt, un obicei prin care femeile proaspat casatorite erau integrate in comunitate. Acestea erau udate cu apa pentru noroc in casnicie.