Telefon: 0374.877.477
Nu ai produse în coș. Intră în magazin
0374.877.477L-V 9-19
Buchete floriCutii floriCoşuriToamnăCadouriFlori în ghiveciDiverseFă-ți buchetul
Livrare flori Bucuresti

Schimbarea ghiveciului la orhidee pas cu pas

Schimbarea ghiveciului la orhidee pas cu pas

Zilele racoroase de inceput de vara ar trebui sa fie dedicate schimbarii ghiveciului plantei noastre preferate - orhideea. Usor de zis, dar cum vom face acest lucru mai exact? Cititi cele ce urmeaza si convingeti-va ca nu e atat de greu!

Despre orhidee am tot vorbit: am descoperit ca este un simbol cu multe semnificatii, printre care un elixir al iubirii, dar am aflat si secretele ingrijirii orhideei. Totusi, de fiecare data cand urmeaza un nou pas in ingrijirea orhideei, ne interesam de cele mai noi tendinte, de cele mai noi descoperiri despre orhidee.

Schimbarea ghiveciului la orhidee - in ce perioada are loc?

Daca aveti o orhidee Phalaenopsis, alegeti sa ii schimbati ghiveciul acum, cand planta a incetat sa mai infloreasca si a inceput sa produca radacini si frunze noi. E importanta schimbarea ghiveciului la orhidee in acest moment deoarece are nevoie de pamant nou si de nutrienti pentru viitoarele flori! Asadar, daca se anunta zile racoroase in aceasta perioada, atentie!, fara ploaie!, puteti sa schimbati pamantul sau ghiveciul oricarei plante. Nu alegeti o zi caniculara: radacinile se deshidrateaza mult mai repede.

Cand trebuie schimbat ghiveciul orhideei?

Inainte de toate, sa ne intelegem: Orhideea Phalaenopsis traieste la tropice, agatata de tulpinile sau de ramurile copacilor, nu in pamant. Acest lucru ne indica, in mod cert, faptul ca pentru ea ghiveciul este un lucru neobisnuit. Insa la noi este normal sa fie plantata in ghiveci deoarece casele noastre nu ii pot oferi conditiile optime si umiditatea prezenta in atmosfera tarilor de origine.

Acestea fiind spuse, schimbarea ghiveciului consta in mutarea orhideei din vasul de plastic intr-un vas la fel, doar ca mai mare. Schimbarea ghiveciului la orhidee se face doar atunci cand:

  • orhideea Dvs. are radacinile putrezite din cauza dificultatilor de crestere (de exemplu, recipientul este prea stramt).
  • radacinile orhideei Dvs. nu mai au loc in vechiul vas. Atentie, insa! Ce inseamna a nu avea loc in ghiveci pentru o orhidee phalaenopsis? Orhideea Phalaenopsis sta "inghesuita" in ghiveci atunci cand radacinile de la baza plantei ies prin gaurile vasului, umpland si peretii acestuia. Deci, radacinile care cresc deasupra nu sunt o problema.

De ce avem nevoie pentru noul ghiveci al orhideei?

  • un vas de plastic putin mai mare decat cel vechi (1-2 cm)
  • substratul, adica materialul in care vom replanta orhideea noastra. Ideal ar fi ca acesta sa fie nou si sa contina scoarta de copac. Va sfatuim sa evitati pamantul comercial din florarii si sa cumparati scoarta de la un vanzator specializat! Mai putin practica, ce-i drept, scoarta este, pana acum, singurul "pamant" ce optimizeaza drenajul rapid al apei, mentinand radacinile aerisite si sanatoase.

Schimbarea ghiveciului

Sa mutam orhideea, preferabil cand este bine uscata, cu multa grija si delicatete, fiind atenti sa nu rupem radacina sau frunzele, organele cele mai importante. Daca veti fi atenti, veti observa ca unele radacini sunt prinse foarte bine de vechea scoarta. Le vom umezi si le vom separa de bucatile de lemn cu multa atentie pentru a nu dauna radacinilor. Daca intampinati probleme ce ar putea afecta integritatea plantei, lasati-le asa - cu siguranta nu vor crea probleme!

Observati cu atentie radacinile: ce culoare au? Sunt suculente sau uscate? Firele radacinii ar trebui sa fie de culoare gri-verzui, sa fie lucioase, fara pete, iar terminatiile sa fie verzi. Nu are importanta daca firele mai au si mici fracturi de-a lungul lor. Insa, daca vedem radacini seci in totalitate, le taiem cu o foarfeca sterilizata cat mai aproape de punctul de origine. Profitati de aceasta ocazie pentru a controla toata planta de eventualii paraziti sau de petele negre de pe frunze.

Dupa ce ne-am convins ca planta este sanatoasa, ii schimbam ghiveciul: punem bucatele de scoarta noua pe fundul vasului si apoi asezam orhideea noastra, umpland cu alte bucatele spatiile goale dintre radacini. Atentie! Nu ingropati prea mult baza orhideei Dvs. pentru a evita posibilele acumulari de apa. La acest punct, doar cateva retusuri. Asezati, pentru sustinerea orhideei, un bat care sa ajute orhideea si sa o mentina in pozitia precedenta. In cateva zile, eventualele taieturi pe care le-am facut se vor cicatriza. Abia atunci udati orhideea prin scufundare, ca de obicei.

Orhideea Dvs. va reincepe cresterea in forta, mai fericita! :)

Aranjamente florale din articol

Orhidee roz Orhidee roz
Orhideea este una dintre cele mai iubite flori, asociata, de-a lungul timpului, cu cele mai puternice ...
175 lei149 lei
Comandă
Reducere 15%
Orhidee galbena Orhidee galbena
Orhideea aduna in florile sale cele mai sincere trairi, de la inocenta copilariei la pasiunea iubirii. ...
175 lei
Comandă
Cos de lux Vis exotic Cos de lux Vis exotic
Simbolizand eleganta si frumusetea, orhideea este un cadou excelent pentru o aniversare sau pentru a multumi ...
499 lei
Comandă

Alte articole pe această temă

Nu ai produse in cos.
Ai nevoie de ajutor?
Telefon: 0374.877.477
L-V: 9:00 - 19:00
Oferte speciale
Secure shopping

Plata online securizata prin PayU

X

Înscrie-te să primești newsletter-ul nostru pentru a fi la curent cu ultimele oferte și reduceri.

Email *

Mulțumim!

Adresa ta a fost adăugată în baza noastră de date. Te vom ține la curent cu ultimele noutăți și oferte.