Un aranjament floral profesionist la tine acasa!
Daca doresti sa dai un aer original unui buchet de flori, urmeaza pasii de mai jos. Pentru aranjamentul tau vei avea nevoie de :
- o vaza de sticla
- flori, evident! :)
- frunze late decorative
- banda florala (sau obisnuita)
- apa
- suc cu acid (Sprite)
- clor
- foarfeca de gradina
- capsator
Aranjamentul minunat in 8 pasi simpli:
- Selecteaza florile potrivite. Magia unui aranjament floral inedit are loc inainte ca florile sa ajunga in vaza. Incepe prin a selecta florile potrivite. Trebuie sa alegi suficiente flori pentru vaza ta de sticla. Daca nu esti cert in ceea ce priveste culorile potrivite, poti sa folosesti aceeasi culoare in nuante distincte. Foloseste de la 3 la 5 tipuri de flori de aceeasi culoare. Noi iti propunem: gerbera, trandafiri, lalele si, eventual, o mana de flori decorative, crengute sau frunze.
- Pregateste apa in care vor sta florile. Scriam despre cum se ingrijeste un buchet de flori ca sa reziste cat mai mult timp deoarece florile taiate au nevoie de anumite conditii pentru a ramane proaspete un timp indelungat. Apa din vaza trebuie sa contina putin acid, zahar ca nutrient si un agent antibacterian. Umple vaza curata cu apa pe jumatate, adauga putin suc si doua linguri de clor.
- Decorarea vazei. Poate ai observat ca tulpinile florilor nu sunt la vedere in aranjamentele florale profesioniste. Vazele ceramice ascund tulpinile, in timp ce vazele de sticla nu. De aceea, decorarea vazei in interior cu frunzele late decorative va da aranjamentului Dvs. o nota aparte. Puteti folosi frunze de Aspidistra, de exemplu. Apa din vaza va crea un efect deosebit.
- Pentru ca florile sa ramana in pozitia in care sunt aranjate, vom face un grilaj din banda (din florarii sau de uz casnic). Banda, acum vizibila, va fi acoperita de flori.
- Pregatim florile. Indepartati frunzele, astfel incat numai tulpina sa atinga apa. Orice frunza ce sta in apa se strica mai repede si creeaza bacterii.
- Taiati tulpinile. Folosind o foarfeca curata, taiati tulpina la baza pe diagonala pentru a mari suprafata de contact cu apa. Incercati sa folositi o foarfeca speciala si nu pe cea de uz obisnuit deoarece aceasta din urma poate rupe tulpinile.
- Majoritatea incepatorilor sunt intimidati de aranjarea propriu-zisa a florilor. Un simplu truc pentru Dvs.: grupati florile de acelasi tip si nu le amestecati! Florile care stau in nijloc trebuie sa aiba tulpina mai lunga, pe cand cele dinstre margini, mai scurta. Astfel, aranjamentul Dvs. va capata forma, iar tulpinile vor fi acoperite.
- Retusurile. La final, tot ceea ce trebuie sa faceti este sa punctati aranjamentul cu crengute/frunzulite decorative pentru a-i da unitate. Unde vedeti spatii goale, aranjati, de exemplu, crengute de hypericum de aceeasi culoare.
Acum ai un minunat aranjament, creat de un adevarat specialist!