Telefon: 0374.877.477
Nu ai produse în coș. Intră în magazin
0374.877.477L-V 9-19
Buchete floriCutii floriCoşuriToamnăCadouriFlori în ghiveciDiverseFă-ți buchetul
Livrare flori Bucuresti

Ingrasamantul natural pentru plante la indemana oricui

Ingrasamantul natural pentru plante la indemana oricui

Am tot vorbit despre ingrijirea florilor si v-am sfatuit cum sa aveti grija de plantele preferate, cand sa le udati, cum sa le schimbati ghiveciul, ce tip de ingrasamant sa folositi. Ei, bine, la capitolul ingrasamant, este bine de stiut ca nu intotdeauna trebuie sa il folosim pe cel din magazine. Avem la indemana, chiar in propria bucatarie, alimente sau resturi de alimente care pot constitui un excelent fertilizator BIO pentru plantele noastre. Asa ca luati aminte!

Secretele bunicii despre fertilizarea plantelor

Asa cum bine am presupus, bunica nu mergea la magazin ca sa cumpere ingrasamant pentru plantele ei. De ce? Simplu, nu se gasea pe vremurile acelea! In continuare, gospodinele folosesc cele mai neasteptate produse drept ingrasamant. Dar practica nu este recenta! Stiati ca, atunci cand spaniolii au adus porumbul in Europa, nu au reusit sa il cultive decat in momentul in care bastinasii din Miexic i-au invatat sa puna langa boabele de porumb resturi de peste?

Iata ce am invatat eu din experienta gospodinelor pasionate de gradinarit:

  • In primul rand, trebuie sa tinem cont de tipul plantelor pe care avem de gand sa le fertilizam. Plantele de apartament, de exemplu, vor primi un ingrasamant mai putin expus proceselor de descompunere. Mai simplu zis, nu vom pune, de exemplu, resturi de carne intr-o planta in ghiveci :) Altfel, riscati sa ospatati si alte vietati, cum ar fi gandacii sau furnicile.
  • Ingrasamantul natural poate fi folosit succesiv cu ingrasamantul din magazin. Fiecare planta are anumite nevoi nutritive, de aceea, uneori, ingrasamantul natural nu le va acoperi in totalitate.
  • Dupa folosirea unui ingrasamant natural, trebuie sa observam care sunt reactiile acelei plante. Asa cum si noi reactionam cidat la unele mancaruri, la fel plantele isi arata toleranta la anumite substante.
  • Ingrasamantul natural nu este folosit la fel de des precum cel din magazine, ci o data la 1-2 luni.

Cele mai recomandate ingrasaminte ecologice

  1. Zatul de cafea. Se pare ca nu numai noua ne place cafeaua, ci si plantelor. Cafeaua este cunoscuta ca avand nenumarate intrebuintari. Zatul de cafea este folosit cu succes pentru infrumusetare (masaj anticelulitic, scrub pentru corp, pastrarea bronzului, revitalizarea culorii parului) si in diferite operatiuni casnice. Zatul de cafea contine numeroase minerale si vitamine, fosfor, potasiu si azot. Ca ingrasamant ecologic, este indicat plantelor ce prefera un ingrasamant acid. Adaugati-l cu incredere azaleelor, trandafirilor pitici, tufelor de trandafiri, cameliilor si pomilor fructiferi.
  2. Cojile de oua. La fel ca zatul de cafea, cojile de oua pot constitui un bun ingrasamant pentru plantele de apartament si pentru gradina. Cojile de oua contin carbonat de calciu, fosfor si azot. Obtinerea ingrasamantului presupune uscarea cojilor si pisarea lor. Cel mai indicat este pulberea din coji de ou care, pentru plantele de apartament, va fi folosita in cantitati mici, o data la 2 luni deoarece se descompune destul de greu. Horticultorii o recomanda si la plantarea rasadurilor de rosii, vinete etc., si ca ingrasamant pentru gradini.
  3. Apa de la carne. Apa cu care am spalat carnea inainte de a o gati constituie un ingrasamant pretios si la indemana. Desi este un ingrasamant folosit cu precadere in gradina, poate fi folosit si la plantele de apartament precum citrofortunella si la alte citrice. Conditia este ca apa sa fie foarte bine filtrata, sa nu contina bucati de carne si prea mult sange.
  4. Pliculetele de ceai. Dupa ce va faceti un ceai, nu aruncati pliculetul la gunoi! Ceaiul negru, dar si cel verde, sunt un adevarat depozit de nutrienti, mai ales de azot. Continutul pliculetelor de ceai este cu succes folosit ca ingrasamant, mai ales atunci cand plantam o floare sau cand ii schimbam ghiveciul. Daca urmeaza sa transplantati o planta de apartament, este bine sa stiti ca plantele din ceai pot constitui stratul drenant al ghiveciului, astfel incat radacinile plantei sa fie fericite :) Pe langa faptul ca vor feri planta de mucegai, retinand apa in exces, in momentul in care radacinile vor mai creste, ceaiul va fi un bun fertilizator, usor de asimilat si cu rezultate vizibile!
  5. Apa de legume. Asa cum am recomandat apa cu care am spalat carnea, mentionez si apa cu care am spalat sau in care am fiert legumele si cartofii. Aceasta contine vitamine si minerale pe care florile dvs. nu le vor refuza!

Aranjamente florale din articol

Azalee rosie Azalee rosie
In limbajul florilor, azaleea este simbolul echilibrului si al cumpatarii. O planta cu origini exotice, ...
169 lei
Comandă
Citrofortunella Citrofortunella
Citrofortunella Mitis este un arbust originar din zonele mediteraneene, aducand astfel exoticul in casa, ...
390 lei349 lei
Comandă
Reducere 10%
Mini trandafiri Mini trandafiri
Dacă iubești trandafirii, dar nu ai o grădină în care să îi crești, mini trandafirii Rosa ...
149 lei
Comandă

Alte articole pe această temă

Nu ai produse in cos.
Ai nevoie de ajutor?
Telefon: 0374.877.477
L-V: 9:00 - 19:00
Oferte speciale
Secure shopping

Plata online securizata prin PayU

X

Înscrie-te să primești newsletter-ul nostru pentru a fi la curent cu ultimele oferte și reduceri.

Email *

Mulțumim!

Adresa ta a fost adăugată în baza noastră de date. Te vom ține la curent cu ultimele noutăți și oferte.