Telefon: 0374.877.477
Nu ai produse în coș. Intră în magazin
0374.877.477L-V 9-19
Buchete floriCutii floriCoşuriToamnăCadouriFlori în ghiveciDiverseFă-ți buchetul
Livrare flori Bucuresti

Calathea - despre ingrijirea plantei-paun

Calathea - despre ingrijirea plantei-paun

Calathea (sau Calatea) este o specie de plante ce starneste din ce in ce mai mult interes datorita personalitatii sale: frunzele sunt foarte frumos desenate in diverse modele. Fiind mereu verde, ii vom face cu drag loc in apartamentul nostru. Insa, pentru ca frunzele si florile sa ne bucure casa, trebuie sa cunoastem cateva reguli elementare de ingrijire.

Despre Calathea - date general

Calathea este originara din America de Sud si apartine familiei Marantaceae. Particularitatea ei este frumusetea frunzelor, parca desenate in diferite feluri in tonuri ce pornesc de la verde la galben, argintiu, alb. Pe partea inferioara a frunzei prezinta desene in diferite varietati de rosu.

In general, Calathea cuprinde in jur de 150 de specii cu frunze verzi. Petiolul subtire al frunzei pleaca direct din pamant si exista specii cu flori delicate si gratioase.

Conditii optime pentru ingrijirea Calathei

Calathea, fiind o planta tropicala, iubeste caldura. Temperatura din camera in care o vom aseza nu trebuie sa depaseasca 18 grade, iar ca limita superioara, 25-26 de grade. Nu este o planta iubitoare de lumina excesiva, de aceea o vom pune intr-un loc umbros, ferita de curenti de aer.

Pe masura ce frunzele se usuca, le vom inlatura cu o foarfeca de la baza. De asemenea, frunzele vor fi curatate frecvent cu ajutorul unei carpe umede si moi. Atentie! Sustineti frunzele cu palma pentru a nu le rupe si nu folositi solutii florale pentru luciu!

Cum udam Calathea?

Calathea nu iubeste ambientul uscat. Din primavara pana la sfarsitul lui septembrie se va uda abundent, iar in restul anului, pe cat posibil, se va mentine pamantul umed. Ideal ar fi ca ghiveciul in care locuieste planta Dvs. sa fie pus pe un strat de pietricele in care sa fie mereu putina apa. Aveti grija ca ghiveciul sa nu fie in contact cu apa si incercati sa nu stropiti frunzele cand udati Calathea.

Schimbarea ghiveciului

Vom schimba ghiveciul Calathei cand radacinile au ocupat tot spatiul pe care l-au avut la dispozitie. Schimbarea ghiveciului are loc primavara, in martie, folosind un pamant fertil pe baza de turba, amestecat cu pamant de frunze si nisip. Pe fundul ghiveciului presarati cioburi sau ceva asemanator pentru o circulatie buna a apei.

Calathea - ingrasamantul potrivit

Folositi ingrasamant lichid impreuna cu apa cu care o udati din aprilie in septembrie, o data la 15 zile. In timpul iernii este suficient sa folositi ingrasamant o data pe luna.

Pentru toate plantele verzi - adica pentru toate cele ce au multe frunze - este preferabil sa folosim un ingrasamant mai bogat in Azot, ce favorizeaza in mod special dezvoltarea partilor verzi.

Florile de Calathea

Nu toate speciile de Calathea dezvolta flori. Printre speciile pe care le putem gasi in comert se numara Calathea crocata. Florile acestei specii sunt de culoare portocalie-galbena, foarte aratoase si la fel de interesante ca frunzele.

Aranjamente florale din articol

Calathea Calathea
Calathea Insignis este frecvent comparata cu penele de paun datorita desenelor frunzei, contrastante si ...
169 lei
Comandă
Yucca Yucca
Yuca este o planta decorativa de interior, nepretentioasa, asa cum puteti vedea in sfaturile de ingrijire din ...
299 lei
Comandă
Areca Areca
Palmierul chinezesc (Chrysalidocarpus Areca) are pe langa rolul estetic deosebit si proprietatea de a elimina ...
275 lei
Comandă

Alte articole pe această temă

Nu ai produse in cos.
Ai nevoie de ajutor?
Telefon: 0374.877.477
L-V: 9:00 - 19:00
Oferte speciale
Secure shopping

Plata online securizata prin PayU

X

Înscrie-te să primești newsletter-ul nostru pentru a fi la curent cu ultimele oferte și reduceri.

Email *

Mulțumim!

Adresa ta a fost adăugată în baza noastră de date. Te vom ține la curent cu ultimele noutăți și oferte.